Boeddha bedel
0 reviews | Review toevoegen

Zilveren geluksbedel met een zittende boeddha. Elke houding heeft weer een andere symbolische betekenis. Deze staat voor evenwicht en rust.

Verzendkosten

€ 3,95 

LET OP!

niet leverbaar (LOVY is gesloten)

€ 14,95
Prijs per stuk

 

Aantal: 
NIET LEVERBAAR
Op verlanglijst
 
Deze zittende boeddha is een echte geluksbedel. Je hangt 'm aan je ketting of aan je armband, zodat je altijd een beetje geluk in de buurt hebt. Deze zilveren bedel is extra persoonlijk omdat ik de afbeelding er zelf voor je in sla. Je kunt zelfs een naam of datum op de achterzijde laten zetten.
  • écht zilveren boeddha bedel, 13 mm doorsnee en 0,8 mm dik
  • symbool voor evenwicht en rust
  • handgemaakt, de afbeelding wordt met een stempel en een hamer in het zilver geslagen
  • inclusief ringetje om het bedeltje aan je sieraad vast te maken

Meditatie houding


Elke buddha heeft een eigen houding, die elk weer een eigen betekenis heeft. Deze zittende boeddha heeft zijn handen in zijn schoot gevouwen, ook wel Dhyana mudra genoemd. Het gebaar staat voor evenwicht, innerlijke meditatie en rust. Deze houding nam Boeddha aan als hij onder een vijgenboom in diepe meditatie verzonk.
 
"Eén kaars kan duizenden andere kaarsen aansteken zonder haar levensduur te verkorten." - Boeddha -

Fabel: je mag een buddha wél zelf kopen


Je hebt het vast wel eens gehoord: "Je mag een boedha alleen krijgen en niet voor jezelf kopen. Dat brengt ongeluk." Daar is dus helemaal niets van waar. Het is een fabel die door de Westerse wereld is verzonnen. Gelukkig maar, dan kun je deze mooie hanger gewoon voor jezelf kopen.

Wie was Boeddha eigenlijk?


Sidharta Goutama Boeddha werd geboren in 560 voor Christus als zoon van een rijk stamhoofd. Hij trouwde een weduwe en kreeg met haar een zoon. Op 29-jarige leeftijd kwam hij in een ernstige religieuze crisis en verliet huis en haard. Na zes jaar kwam hij erachter dat zelfkastijding geen oplossing bleek en hij begon met mediteren. Hij mediteerde 49 dagen lang en kwam toe tot de verlichting. Gautama werd boedha (= dé Verlichte) en hij verzamelde een groep monniken om zich heen aan wie hij zijn leer doorgaf. Die leer werd later het Boedhisme.

Sorteren op:

Review toevoegen

Deze review wordt niet direct geplaatst omdat deze eerst  goedgekeurd moet worden door de beheerder. Wanneer deze review goedgekeurd is, verschijnt hij op deze pagina.

Geen reviews gevonden.

Laatst bekeken producten