6 cadeau momenten in het eerste jaar van een baby Ben je ook zo dol op het shoppen van baby cadeautjes? Als je vriendin of zus zwanger is, kan je eindelijk helemaal los gaan. Die eerste twaalf maanden zijn er maar liefst 6 momenten waarbij je ongegeneerd met een leuk cadeautje aan kan komen. Natuurlijk wil je het niet te gek maken, maar doe alvast inspiratie op bij deze bijzondere gelegenheden:

Zwangerschap

Op het moment dat ze bekend maakt dat er een kleintje aan komt, wil je dat het liefst van de daken schreeuwen. Zo blij ben je voor haar en om dat samen te kunnen delen is dat heel speciaal. Om de zwangerschap te vieren kan je iets leuks voor je zus of vriendin kopen of alvast voor de kleine.

Sokjes of rompertjes in een neutrale kleur zijn altijd leuk. Meestal maak je het niet te gek in die eerste prille maanden, maar het is altijd leuk om met een presentje en een persoonlijke kaart te laten weten hoe blij je bent.

Babyshower

De babyshower is over het algemeen in de zevende maand van de zwangerschap gehouden. Op dat moment is meestal al bekend gemaakt of er een jongen of een meisje wordt verwacht bij een gender reveal. Voor zo'n babyshower cadeau kan je dan ook gaan shoppen voor speciale jongens- of meisjes cadeautjes. Vaak krijgt de moeder tijdens dit feestje ook leuke dingen voor zichzelf, zij wordt als het ware gepamperd op deze dag.

Geboortecadeau voor kraamfeest

Is de baby eenmaal geboren dan kan je een mooi geboortecadeau gaan kopen. Je weet dan ook de naam van het kindje en daarom is een gepersonaliseerd armbandje bijvoorbeeld erg leuk. Ook meteen een aandenken aan deze bijzondere gebeurtenis. Zo'n klein armbandje bewaren de ouders voor altijd, ook al is het op een gegeven moment te klein geworden.

Doop

Niet alle kindjes worden gedoopt, maar het blijft een populaire traditie. Zeker in het zuiden van het land en in België. Als je een doop cadeau wil geven, dan kan je kiezen voor de standaard artikelen zoals een bijbel, een doopkaars of speelgoed van bv de ark van Noach.

Maar doopsieraden worden ook steeds populairder. Zeker als deze gemaakt worden van echt zilver en voor meisjes met zoetwaterparels erin verwerkt. Ze staan niet alleen prachtig bij de doopjurk, maar kunnen daarna ook nog veel gedragen worden door het kindje. Het kruisje eraan verwijst dan naar het geloof en is een herinnering aan het doopsel.

Kerst

Baby's eerste kerst is er een om nooit te vergeten. Er liggen opeens nóg meer pakjes onder de kerstboom en de kleine wordt vast extra verwend. Speciaal voor kerst is een persoonlijke kerstbal heel leuk, maar ook speelgoed of een lieve knuffel is nooit weg. Wil je de moeder verrassen met iets heel moois? Geef haar dan een armbanden set voor moeder en dochter of een speciaal baby armbandje met kerststerren erin verwerkt. Dat tovert een eenvoudig jurkje in een klap om in een feestjurk.

Eerste verjaardag

Na die eerste heerlijke twaalf maanden met zoveel reuze stappen is het tijd om de eerste verjaardag te vieren. Hoera 1 jaar. Die kleine beseft er zelf weinig van, maar de ouders des te meer. Ze zijn nu een jaar ouders en dat is best iets om te vieren. Bij een eerste verjaardag hoort een cake smash (dat is een fotoshoot waarbij de baby in de taart mag graaien) en een smash taartje (een kleine versie van de verjaardagstaart om ook in te grijpen op de verjaardag zelf).

Wat geef je cadeau op die eerste verjaardag? Een mooi foto album om de foto's van het eerste jaar in te plakken, een armbandje met een cupcake eraan, schoentjes omdat ze vanaf nu een beetje kunnen gaan lopen, speelgoed dat leerzaam is en bij de leeftijd past of kleertjes. Die zijn altijd zo leuk om te kopen. Vraag wel even goed na welke maat ze dragen of koop iets op de groei.

Genoeg inspiratie dus om het eerste jaar van je neefje of nichtje regelmatig met een cadeautje aan te kunnen komen. Maar natuurlijk is je liefde en aanwezigheid veel belangrijker dan dat. Alsnog is het nu extra leuk om al die kleine dingen aan te kunnen schaffen. Shoppen maar!
  Laura van den Brink     29-04-2018 21:20