5 manieren om je mama sieraad persoonlijk te maken Als je moeder bent en je kiest een speciaal mama sieraad uit, dan wil je maar één ding: dat je kindje(s) erin verwerkt zijn. Hieronder lees je hoe je je armband of ketting zo persoonlijk mogelijk kan maken. Want dat maakt het zo speciaal, de symboliek ervan. Die sieraden draag je voor altijd, net als je kindjes die je voor altijd in je hart draagt.

(foto @instagram.com/anoukdekker)

Naam van je kindje

Meteen de meest persoonlijke vind ik. De naam van je kindje heb je natuurlijk heel goed over nagedacht. Maandenlang heb je de namenboeken en -websites bekeken en toen je er uiteindelijk uit was met je partner was het "yes, deze naam wordt het".  De kindernaam van je kleintje kan je op verschillende manieren laten vastleggen:

graveren: hierbij wordt het bedeltje onder een machine gelegd en de naam erin gegraveerd, dit is vrij oppervlakking en kan op een gegeven moment wegslijten en minder goed zichtbaar worden

stempelen: met slagletter stempels sla ik de letters stuk voor stuk in de zilveren naambedel voor je. Dit geeft een mooie diepe afdruk en blijft altijd zichtbaar. Ik kan de letters zwart maken voor extra contrast of zonder opvulling voor een minder opvallend effect.

Bekijk hier de naambedels die ik met slagletter stempels voor je maak. Je kan kiezen uit 6 verschillende letterypes.

graveren met de hand: tegenwoordig zie je ook steeds meer namen die met de hand 'geschreven' worden in het zilver. Dat is ook een manier, de graveur moet wel een mooi handschrift en een vaste hand hebben.

handschrift van je kind: is je kindje wat groter, dan kan je zelfs een door hem of haar geschreven tekst in je hanger laten zetten, zoals hier op Etsy.

Geboortedatum van je kind

De datum waarop je kindje is geboren vergeet je uiteraard nooit meer. Die eerste kennismaking, de eerste keer dat je elkaar in de ogen keek en je die heerlijke babygeur kon opsnuffelen. Deze geboortedatum kan je op bovenstaande manieren laten stempelen of graveren in een sieraad naar je keuze. Ik heb ook een mooie mama ketting met het geboortejaar in romeinse cijfers.

Geboortemaand van je kind

De maanden verwerk ik meestal met een geboortesteentje. Die zijn verkrijgbaar in 12 kleuren, voor elke geboortemaand een kleur. De bedeltjes zijn gemaakt van zilveren onderdelen en Swarovski kristal. Ze glinsteren mooi in het zonlicht en geven echt kleur en extra betekenis aan je sieraad.

Zo'n geboortesteen is mooi subtiel en daardoor kan je er makkelijk meerdere tegelijk aan bijvoorbeeld een eenvoudig kettinkje hangen. Zo draagt oma al haar kleinkinderen bij elkaar, zonder dat het een hele zware ketting wordt. Op die manier kan ik ook meerdere geboortesteentjes rijgen in een armband, zoals de Joy armband.

Symbool

Wil je je kinderen symbolisch aan je ketting of armband hangen? Dan kan je voor een bedel kiezen in het thema moederschap. Of een hartje voor de liefde of iets wat je zelf een mooie betekenis vindt. Ik heb tientallen mooie symbolische stempels die ik in een zilveren bedel voor je kan slaan. Bekijk hier de verschillende symbool bedels.

Foto van je kind

Net zoals je wel eens ziet dat ouders de foto van hun kindje als tattoo laten vereeuwigen op hun lichaam, kan je ook een fotobedel laten maken voor aan je sieraad. Dat kan bijvoorbeeld hier. Zelf heb ik een voorkeur voor een meer gestileerde uitstraling, maar het is een optie.

Zoals je kan zien zijn er dus heel veel verschillende manieren om een écht bijzonder mama sieraad samen te stellen. Voor elke smaak is er wel iets te vinden. Of je nu van bling bling houdt, of meer een rustiger sieraad zoekt dat past bij andere armbanden of kettingen die je draagt. Wanneer je het zelf samenstelt kan je het zo persoonlijk maken zoals jij dat mooi vindt.
  Laura     16-02-2019 21:31