Bij kindersieraden is veiligheid natuurlijk een extra belangrijk aandachtspunt. Als moeder van twee dochters weet ik inmiddels waar ik op moet letten. Baby’s hebben de neiging om te sabbelen op de armbandjes en ze kunnen er ook best hard aan trekken. Daarom zorg ik ervoor dat ik mijn sieraden voor baby’s extra sterk maak.

Alle LOVY kindersieraden zijn daarom:

  • altijd met de hand gemaakt en gecontroleerd
  • op sterk designer sieradenstaaldraad geregen (49 in elkaar gedraaide roestvrijstalen draden)
  • alle ringetjes zijn dichtgesoldeerd
  • alle onderdelen zijn van echt zilver (door-en-door sterling zilver)
  • de uiteinden hebben zilveren draadbeschermers om slijtage te voorkomen

Veilig met kindersieraden

Het staat als een paal boven water dat je met (kleine) kinderen altijd moet oppassen met sieraden. Het is tenslotte géén speelgoed. Gebruik je moedergevoel en doe een armbandje af als je kindje gaat slapen. Het zelfde geldt voor in bad gaan en druk (buiten) spelen. Je wilt natuurlijk dat je kindje zo lang mogelijk plezier heeft van zijn of haar sieraden.

Advies voor kindersieraden onder de drie jaar

Kinderen onder de drie jaar moeten hun LOVY sieraden altijd onder toezicht dragen. Dit geldt overigens voor elk merk kindersieraden. Laat een baby of peuter nooit alleen met sieraden. Kindersieraden voor de allerkleinsten zijn vooral bedoeld als aandenken, om te dragen tijdens bijzondere gelegenheden en te bewaren voor later.

Materialen en onderdelen

Ik maak alle kindersieraden zelf, met de hand. Daarvoor gebruik ik de mooiste materialen met een klassieke uitstraling. Alle onderdelen zijn gemaakt van sterling zilver, dus door-en-door van zilver en niet verzilverd. Voor de armbandjes maak ik gebruik van echte zoetwaterparels, edelstenen en Swarovski Elements kristallen. Hieronder lees je meer over de materialen die ik gebruik:

Sterling zilver (.925)

Ik maak voor alle sieraden gebruik van sterling zilveren onderdelen. Alle ringetjes, slotjes, bedels en kettingen zijn van .925 zilver. Dit is het eerste gehalte zilver,  een legering is van 92,5% zilver en 7,5% koper. Zilver dat gebruikt wordt voor sieraden wordt gemengd met een deel koper omdat het anders te zacht is om te verwerken.

Zoetwaterparels

De parels die verwerkt zijn in de LOVY kinderarmbandjes en -kettingen zijn zoetwaterparels. Dit zijn parels die groeien in mosselen, in tegenstelling tot zoutwaterparels die groeien in oesters. De zoetwaterparels zijn in China gekweekt, in een zogenaamde parelkwekerij. Per seizoen kan één mossel tot wel 60 parels produceren.

De zoetwaterparel bestaat geheel uit paarlemoer, waardoor hij een diepe glans heeft. De vorm die ik het meeste gebruik voor de kinderarmbandjes en -kettingen is de rijstkorrelvorm. Deze is ovaal en past qua omvang erg mooi bij kinderen. Voor de bruidssieraden gebruik is vooral ronde zoetwaterparels.

Swarovski Elements kristallen

In de meeste LOVY kindersieraden zijn kleine Swarovski kristallen verwerkt. Swarovski is een gevestigde naam in de wereldwijde sieradenindustrie. Het bedrijf werd in 1895 opgericht door Daniel Swarovski die een nieuwe manier ontdekte om loepzuivere kristallen te slijpen.

In 1956 ontwikkelde Swarovski in samenwerking met modehuis Dior het Aurora Boralis kristal. Ze werden geïnspireerd door het Noorderlicht. Aurora Boralis, ook wel afgekort ab genoemd, is een olieachtige glans op de Swarovski kristallen. De meeste kristallen die ik gebruik in de kindersieraden hebben deze ab-glans.