Welke maat armband heb ik nodig? Je wil een armbandje bestellen, maar ook dat je kleintje er lang plezier van heeft. Welke maat kies je en hoe meet je dat het makkelijkst op bij je kind?

Niet te groot, niet te klein

Het is belangrijk dat je de goede maat bestelt, zodat het armbandje niet te ruim aan de pols zit. Zo kan het er namelijk af vallen of ergens achter haken. Met het stevige verlengkettinkje dat aan het armbandje zit, kan je het steeds een schakeltje ruimer vastzetten zodat het sieraad als het ware meegroeit met de pols. Het verlengkettinkje is 2,5 cm en daardoor groeit het nog zeker 2 a 3 jaar mee.

Voorbeeld

De maat in de shop is dus exclusief de extra lengte van het verlengkettinkje. Voorbeeld: de strak gemeten polsmaat van je baby is 11 cm. Dan bestel je maat 12 cm (11 + 1 cm). Het armbandje groeit dan mee van 12 cm tot 14,5 cm (12 + 2,5 cm verlengketting). Dat is zeker een jaar of 2 a 3.

Strak gemeten maat + extra ruimte

De pols meet je eenvoudig op met een touwtje, strak tegen de huid. Als je dat hebt afgemeten leg je het naast een liniaal en weet je de polsmaat in cm. Tel daar de volgende ruimte bij op:
  • 1 cm voor baby's en dreumessen
  • 1,5 cm voor kinderen vanaf 3 jaar
  • 2 cm voor tieners en volwassenen

Stap voor stap

Dus in het kort:
- meet de polsmaat strak tegen de huid
- tel er de extra ruimte bij van het bovenstaande schema (1 tot 2 cm)
- bestel de juiste maat in de webshop

Vragen?

Mocht je geen kans zien om de maat op te meten, bijvoorbeeld omdat het een verrassing is of het kindje is nog niet geboren, dan kan je de maat inschatten aan de hand van de algemene leeftijdsindicatie bij elke maat. Maar meten heeft echt de voorkeur. De afmetingen kunnen flink verschillen per leeftijd.

Twijfel je of heb je vragen over het opmeten van de juiste maat? Mail me dan even via info@lovy.nl.
  Laura van den Brink     10-10-2018 11:02